Галерея












ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

(закупівля UA-2021-04-06-005665-b)

 

Замовник : Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат

Код за ЄДРПОУ: 03189191

Найменування предмета закупівлі : Хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, бублики з маком, пряники ( за кодом ДК 21:2015: 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби)

Вид процедури: Переговорна процедура

Умова застосування переговорної процедури закупівлі відповідно до частини другої статті 40 Закону України “Про публічні закупівлі”: Якщо було двічі відмінено процедуру відкритих торгів, у тому числі частково (за лотом), через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій, визначеної цим Законом. При цьому предмет закупівлі, його технічні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника процедури закупівлі не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації.

Ідентифікатор закупівлі:  UA-2021-04-06-005665-b

Очікувана вартість: 456 000.00 грн

Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі:

Забезпечення потреб Замовника у закупівлі Хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, бублики з маком, пряники твердий для  належного харчування мешканців  2021році.

Хліб пшеничний овал

Форма

овальна

Згідно рецептури

простий( мука, вода, сіль, дріжджі, закваска)

Колір

Від світло - жовтого до темно - коричневого (на верхній скоринці) 

Вага готового виробу на момент поставки

600 гр.

Вологість

43-45%

Борошно

Вищого сорту

Стан м’якушки

Добре пропечена не волога на дотик, без комочків та слідів недомісу, після притиснення м’якіш повинна приймати первинну форму

Смак

Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку

Запах

Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку

Пакування

Обов’язкова наявність поліетиленового пакування

Хліб житній овал

Форма

овальна

Згідно рецептури

Простий(мука, вода, сіль, дріжджі, закваска)

Колір

від світло-до темно-коричневого

Вага готового виробу на момент постачання

600 гр.

Вологість

46-53%

Кислотність

13%

Пористість

 не менше 44%

Борошно

житнє 1 сорт + житнє ржане

Стан м'якушки

Добре пропечена не волога на дотик, без комочків та слідів недомісу, після притиснення м'якіш повинна приймати первинну форму

Смак

Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку

Запах

Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку

Пакування

Обов’язкова наявність поліетиленового пакування

Солодкі пироги

Вимоги до якості:

Пиріжки зі здобного тіста з повидлом

 вага готового виробу 70 грамів (50 грамів тіста, 20 грамів начинки)

 простої правильної форми, без бокових напливів і притисків, не розпливчасті;

поверхня рівна, блискуча, без тріщин, колір від золотисто-жовтого до світло-коричневого, на бокових поверхнях світліший;

м'якушка добре пропечена, без ознак закальцю і без слідів непромісу;

порис­тість добре розвинена, рівномірна, дрібна;

консистенція м'якушки еластична, після легкого натискання пальцем, м'якушка набуває попередньої форми;

смак і запах приємні, властиві випеченим виробам;

начинка соковита, смак і запах відповідає продуктам, з яких вона виготовлена.

 

Несолодкі пироги

Вимоги до якості:

Пиріжки зі здобного тіста з капустою

 вага готового виробу 70 грамів (50 грамів тіста, 20 грамів начинки)

 простої правильної форми, без бокових напливів і притисків, не розпливчасті;

поверхня рівна, блискуча, без тріщин, колір від золотисто-жовтого до світло-коричневого, на бокових поверхнях світліший;

м'якушка добре пропечена, без ознак закальцю і без слідів непромісу;

порис­тість добре розвинена, рівномірна, дрібна;

консистенція м'якушки еластична, після легкого натискання пальцем, м'якушка набуває попередньої форми;

смак і запах приємні, властиві випеченим виробам;

начинка соковита, смак і запах відповідає продукту, з якого вона виготовлена

Паски

Потреба разова до свята.

Виготовлені з пшеничного борошна вищого ґа­тунку. Повинні мати цілу форму без ознак заб­руднення, пошкоджень (вм’ятин, де­фор­мацій). Верхня шкоринка не повинна бу­ти приплюснута або зморщена. Колір зо­ло­тисто-коричневий. Вироби повинні бу­ти добре пропеченими, еластичними, не лип­кими, не вологими на дотик, без гру­до­чок та слідів поганого вимішування, а також не крихкими. Вироби повинні бути святково оформлені. Вага готового виробу на момент постачання  = 100  грамів.

Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам  і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).

 

Бублики  з маком

Потреба разова до свята.

Виготовлені з пшеничного борошна вищого ґа­тунку. Повинні мати цілу форму без ознак заб­руднення, пошкоджень (вм’ятин, де­фор­мацій). Верхня шкоринка не повинна бу­ти приплюснута або зморщена. Колір зо­ло­тисто-коричневий. Вироби повинні бу­ти добре пропеченими, еластичними, не лип­кими, не вологими на дотик, без гру­до­чок та слідів поганого вимішування, а також не крихкими. Бублик  повинен бути посипаний зверху  маковою  присипкою. Вага готового виробу на момент постачання  = 100  грамів.

Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам  і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).

Пряники

Без начинки. Пряники у своєму складі не повинні мати генетично модифікованих організмів (ГМО). Вага одного готового виробу на момент постачання  = 35  грамів.

На упаковці повинна бути зазначена дата виготовлення.

На кожній одиниці фасування (коробці) або на ярлику повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Запах – властивий пряникам без цвілого, затхлого та інших сторонніх запахів; смак - без присмаку гіркоти та сторонніх присмаків. Наявність сертифікатів якості продукції на кожну партію.

Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 90% від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару.

 

          Учасник при постачанні товару, що є предметом даної закупівлі, повинен дотримуватись норм Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Учасник у складі пропозиції надає наступні документи, що засвідчують якість та безпеку запропонованої продукції, наявність яких передбачена чинним законодавством (товарно-транспортна накладна на кожну партію  товару,  документ про лабораторний контроль якості)..

Обгрунтування очікуваної вартості предмету закупівлі: При визначені очікуваної вартості застосовувався метод моніторингу(порівняння) ринкових цін на продукти харчування(Хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, бублики з маком, пряники) з використанням загальнодоступної відкритої інформації про ціни на продукти харчування, в тому числі даних офіційних статистичних видань, електронних каталогів спеціалізованих торгівельних майданчиків, системи закупівель «Prozorro»(як на момент складання бюджетних запитів так і на момент оголошення процедури), а також застосовувався метод моніторингу попереднього аналогічного договору та опитування виробників і продавців хлібу Полтавського регіону з врахуванням реальних цін та з зростанням цін енергоносіїв та сировини в 2021 році.