Всесвітній день макаронів у Ліщинівському будинку – інтернаті. |
Щороку 25 жовтня відзначають найсмачніше гастрономічне свято – Всесвітній день макаронів. Цікаво, що єдиної системи класифікації макаронів немає. Можна сміливо сказати, що це живий продукт, який постійно розвивається та змінюється, причому кожен новий його вид ламає всі ретельно розроблені схеми. Ідея святкування Всесвітнього дня макаронів виникла на першому Всесвітньому конгресі пасти, що відбувся 25 жовтня 1995 року в Римі. Організаторами заходу стали Італійська асоціація виробників макаронних виробів та Міжнародна асоціація пасти.
Цей день був створений для того, щоб привернути увагу до важливості макаронів у світовій гастрономічній культурі та їх економічного значення, а основною метою свята є популяризація культури споживання макаронів та інформування людей про їх різноманітність та користь.
Про все це мешканці Ліщинівського будинку – інтернату дізналися на тематичному інтерактивному занятті. Організатори розповіли присутнім історію виникнення макаронів, їх розповсюдження світом та про гіпотези звідки пішла назва цього популярного продукту. А ще мешканці дізналися багато цікавих фактів про макарони. Їм було цікаво довідатися про різноманітність сортів та видів макаронних виробів. Розповіли організатори також і про те, що цей чудовий продукт здатен не тільки вгамувати голод, а ще й надихає на творчість. До уваги присутніх було представлено цілий вернісаж картин із макаронів. А далі на мешканців чекав майстер клас по виготовленню органайзера для канцелярського приладдя зі втулок із-під туалетного паперу та макаронів. Тож день пройшов для мешканців цікаво та пізнавально.
Автор: організатор культурно - дозвіллєвої діяльності Микола ГЛІК
Читайте також: Всесвітній день хліба у Ліщинівському будинку – інтернаті.
(попередня новина) |