День українського сала відзначали в Ліщинівському будинку-інтернаті |
З 2015 року українці започаткували відзначати День українського сала. Щорічно 27 серпня присвячується національному продукту - салу. Мета такого свята - привернути увагу до традиційної української кухні та продуктів, зокрема до сала, яке є одним з символів української кухні. Полюбляють сало і мешканці будинку-інтернату, тому з задоволенням вирішили доєднатися до традицій української кухні. Крім культурної просвітницької програми з піснями, пам’ятниками та оповідями про сало, мешканцям були запропоновані гастрономічні витвори із сала. Це - сало-шпик, прикопчене сало та нарізка звичайна. Учасники заходу смакували бутербродами з салом, розгадували ребуси та віртуально подорожували по ресторану-музею сала, що знаходиться у Львові.
Автор: організатор культурно - дозвіллєвої діяльності Ольга КАСЯН
Читайте також: Планові заняття з пожежної безпеки в Ліщинівському будинку-інтернаті
(наступна новина) |