Галерея












Ліщинівський ПНБІ
День картоплі у Ліщинівському будинку – інтернаті.




 

  День картоплі у Ліщинівському будинку – інтернаті.

 

     17 серпня в усьому світі відзначають День картоплі. Почали відзначати це свято ще наприкінці 19 століття. В наш час картопля – один із основних продуктів на столі кожного українця. День картоплі - це привід віддати заслужені почесті одній з найпоширеніших овочевих культур в світі, а заодно і побалувати себе свіжозібраною картопелькою в найбільш апетитному для вас вигляді. Сьогодні картопля є інгредієнтом в незліченній кількості рецептів в традиційних кухнях практично всіх народів світу. Схоже людство не може насититися цим чудовим овочем. І зовсім не даремно. Крім його виняткових поживних властивостей, картопля радує нас високим вмістом в ній вітамінів С, В6, В2 і В3, а також таких корисних для нашого організму елментів як фосфор, залізо, йод, магній, натрій, кальцій, мідь, марганець, цинк, кобальт, нікель, бор та ін. Картоплю можна їсти на сніданок, обід, вечерю .

 

     Про все це мешканці Ліщинівського будинку – інтернату дізналися на пізнавально – розвитковому заняті, що було проведено для них до цього свята. У ході інтерактивної презентації організатори розповіли присутнім про історію розповсюдження картоплі світом та ії харчову цінність. А ще мешканці дізналися від чого залежить смак картоплі та ії роль у кулінарії. Розповіли організатори і про стародавні національні українські страви з картоплі, такі як деруни, зрази, кнедлі, пизи, кацюрба та лежні та представили рецепти їх приготування. А далі працівники харчоблоку почастували присутніх запашною печеною картоплею з салом, дерунами зі сметаною та смаженою картоплею з овочевою нарізкою. Сподобалася мешканцям і віртуальна подорож до музею картоплі у бельгійському місті Брюге та інтерактивна гра "Смажена картопля". Також вони дізналися, що картопля це не тільки продукт харчування а й матеріал для творчості. Разом із організатором культурно – дозвіллєвої діяльності Миколою Глік вони виготовили милі поробки з корнеплоду.

 

     Після заходу мешканці поспішили на обід, у меню якого були також включені страви із картоплі. Тож день для них пройшов цікаво, творчо, смачно та корисно.

 



Автор: організатор культурно - дозвіллєвої діяльності Микола ГЛІК
Поділитися: