Всесвітній день шоколаду в Ліщинівському будинку-інтернаті |
Власноруч виготовлені цукерки –найсмачніші! Такий висновок зробили мешканці Ліщинівського будинку-інтернату , святкуючи всесвітній день шоколаду та створюючи цукерки на шоколадному майстер-класі. Для початку учасники заходу пригадали цікаві факти з історії виникнення шоколаду, властивості шоколаду та какао бобів. В цьому допомагала яскрава презентація та аромат шоколаду, який вже нагрівався для роботи . Кажуть, що шоколад підіймає настрій. Це справді так, адже досить було самого аромату шоколаду , щоб атмосфера радості і легкості запанувала серед присутніх. Неабияк здивувалися мешканців, коли дізналися про шоколадні пластинки, на яких можна прослухати мелодію, а потім з’їсти. Віртуально переглянули всесвітні музеї шоколаду, та дізналися багато цікавинок про шоколад. Сам майстер –клас надзвичайно захопив учасників. Кожен з них створив собі шоколадні цукерки. Для основи бралися сухофрукти кураги та чорносливу. Нанизавши їх на шпажку, треба було окунути заготовки в теплий шоколад , а потім в хрусткі пластівці. Трохи почекавши, знову в шоколад та кунжут. Зверху цукерки притрусили кокосовою стружкою. Також виготовили шоколад у формі кульок та сердечок. Для цього змішали всі наявні інгридієнти та помістили їх у форми з подальшим охолодженням. Такі шоколадні ласощі були найсмачнішими, адже виготовлені своїми руками та з любов’ю.
Автор: Організатор культурно-дозвіллєвої діяльності Ольга КАСЯН
|