Обґрунтування технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів»
(закупівля UA-2022-11-25-015454-a)
Замовник : Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат
Код за ЄДРПОУ: 03189191
Найменування предмета закупівлі : (Крупа рисова, гречана, пшоно, ячна, пшенична (за кодом ДК 021:2015-15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості)
Вид процедури: Відкриті торги з особливостями
Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-11-25-015454-a
Очікувана вартість: 55 000.00 грн
Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі:
Забезпечення потреб Замовника у закупівлі Крупа рисова, гречана, пшоно, ячна, пшенична для належного харчування мешканців у 2022році.
№ п/п |
Найменування предмету закупівлі |
Одиниці виміру |
Кількість |
Технічні характеристики |
1. |
Рисова крупа |
кг |
400 |
Рис довгий або круглий. Зерна рису цілі, напівпрозорого кольору. Смак і запах зерен характерний для рису, не заражене шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці Фасування: мішки 25 або 50 кг. |
2. |
Гречана крупа |
кг |
400 |
Крупа гречана повинна мати коричневий колір,притаманний крупі. Цільне ядро, без стороннього запаху, суха, вологість не повинна перевищувати норми, не заражене шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці Фасування : мішки 25 або 50 кг. |
3. |
Пшоно |
кг |
200 |
Пшоно шліфоване, без затхлості, плісняви, та інших сторонніх запахів, не заражене шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці Фасування : мішки 25 або 50 кг. |
4. |
Ячна крупа |
кг |
200 |
Крупа ячна повинна мати колір та смак відповідно крупі ячній,без стороннього смаку та запаху, не заражене шкідниками . На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці Фасування : мішки 25 або 50 кг |
5. |
Пшенична крупа |
кг |
400 |
Крупа пшенична повинна мати колір та смак відповідно крупі пшеничній без стороннього запаху, не заражене шкідниками. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці Фасування : мішки 25 або 50 кг |
Вимоги до предмету закупівлі:
Учасник при постачанні товару, що є предметом даної закупівлі, повинен дотримуватись норм Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Учасник у складі пропозиції надає наступні документи, що засвідчують якість та безпеку запропонованої продукції, наявність яких передбачена чинним законодавством (товарно-транспортна накладна на кожну партію товару, документ про лабораторний контроль якості).
Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Кошти місцевого бюджету. Відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля проводиться відповідно до річного плану на потребу 2022 року. Взяття бюджетних зобов’язань за договором буде здійснюватися в межах бюджетних асигнувань, затверджених кошторисом на 2022 рік по установі.
Обгрунтування очікуваної вартості предмету закупівлі: При визначені очікуваної вартості застосовувався метод моніторингу(порівняння) ринкових цін на продукти харчування (Крупа рисова, гречана, пшоно, ячна, пшенична) з використанням загальнодоступної відкритої інформації про ціни на продукти харчування, в тому числі даних офіційних статистичних видань, електронних каталогів спеціалізованих торгівельних майданчиків, системи закупівель «Prozorro»(як на момент складання бюджетних запитів так і на момент оголошення процедури), а також застосовувався метод моніторингу попереднього аналогічного договору.